joi, 1 septembrie 2011

Briose "Black Bottom"

Daca ar fi sa dau o denumire autohtona acestor mici tortulete le-as spune "Briose bogate in cacao, acoperite cu o paturica moale de branza", dar e un nume prea lung, asa ca am preluat denumirea originala. Oricum le-as zice raman un desert cu gust pregnant de cacao, textura densa, dar nu grea, si glazura usoara de branza.



INGREDIENTE pentru 12 buc:
220g faina 000
25g cacao
100g zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
55g unt topit si racit
160ml lapte
85g smantana
1 lingurita vanilie

CREMA DE BRANZA:
200g branza de vaci
50g zahar
30g smantana
1 albus

PREPARARE:
Se amesteca ingredientele uscate (faina, bicarbonat, cacao si zahar).
Untul se topeste si se lasa la racit. Peste el se adauga laptele, smantana si vanilia.
Amestecul de lactate se incorporeaza in ingredientele uscate, rezultand o compozitie cremoasa, dar nu lichida.

Albusul se bate tare apoi se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente ale cremei.

Se pregateste o tava de briose cu hartii speciale. Fiecare forma se umple cu cate o lingura de aluat, apoi in centru, cu cate o lingurita de crema.



Briosele se coc 25 min, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Cand sunt gata se lasa la racit in tava.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...