marți, 2 august 2011

Briose glazurate, cu mure si vanilie

Din colectia preparatelor dulci cu mure nu puteau lipsi briosele. Cand ma intrebam ce sa pregatesc cu murele ce se coc in timp alert, copiii mi-au raspuns la unison: BRIIIOSEEE! (in fine, Matei a spus "gogosi" ... la el si briosele si gogosile sunt cam la fel: bune si des preparate).


INGREDIENTE pentru 12 buc:
100g unt moale
150g zahar
2 oua
1 lingura esenta de vanilie
250g faina pentru prajituri
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
120ml lapte
120ml Coulis de mure (sirop de mure)

COULIS:
150g mure
40g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
50ml apa

GLAZURA:
250g crema de branza
100g zahar pudra
2-3 linguri Coulis

PREPARARE:
Se incepe cu prepararea Coulis-ului, adica a siropului de mure proaspete:
fructele se spala si se asaza intr-o craticioara, impreuna cu celelalte ingrediente. Amestecul se da in clocot si se fierbe acoperit, timp de 5 minute. Se lasa la racit.


Odata racit, se paseaza, apoi se siteaza, pentru a se putea indeparta samburii. Rezulta o cana de sirop, care se poate pastra la frigider timp de 2-3 zile.

Pentru aluat, intai se amesteca ingredientele uscate: faina, praf de copt si sare.
Separat se mixeaza untul cu zaharul si esenta, timp de cateva minute, apoi se adauga, pe rand, ouale.
In aceasta compozitie se adauga, alternand, ingredientele uscate si laptele amestecat cu siropul de mure.


Compozitia rezultata se pune in formele de briose, pregatite din timp cu hartie speciala.


Briosele se coc la foc mijlociu, timp de 20min sau pana cand trec "testul scobitorii". Se lasa la racit, cateva minute in forme, apoi pe un gratar metalic.

Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o crema. Daca se doreste o crema tare se adauga mai mult zahar.
Briosele se orneaza cu spritul, apoi se refrigereaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...