marți, 19 iulie 2011

Inghetata cu fructe (caise)

Era deja cald, aveam nevoie de un desert pentru o zi de duminica alaturi de prieteni si solutia a fost data de caisele ce se odihneau la racorica in frigider ... prima inghetata de casa din istoria bucatariei casei noastre. :)
Inghetata a iesit foarte buna si a deschis drumul pentru un nou capitol in materie de deserturi. Yamy!



INGREDIENTE pentru 2 caserole de 400g:
700g caise fara samburi
100ml suc de lamaie sau portocala
100g zahar
400g smantana pentru frisca

PREPARARE:
Caisele se spala, se rup in jumatate si se inlatura samburii.


Intr-o craticioara se pun pe foc caisele, sucul si zaharul, apoi se fierb acoperit, la foc potrivit, timp de 10min, amestecand din cand in cand.


Se lasa la racit apoi se paseaza cu blenderul.


Frisca se bate tare, apoi se incorporeaza usor impreuna cu fructele pasate, avand grija a se lasa deoparte din compozitia cu fructe, pentru ornat.
Crema de inghetata se toarna in 2 caserole rezistente la temperaturi scazute (eu am folosit caserole ramase de la inghetata din comert) si se introduce in congelator.

Dupa 90min, caserolele se scot, iar inghetata se amesteca folosind o furculita, pentru a sparge cristalele de gheata si a permite inghetatei sa ajunga la o consisenta uniforma.


Se reintroduce in congelator si se repeta actiunea peste alte 90min, dupa care se mai lasa inca 3h la congelator.

Inainte de a fi consumata, inghetata se lasa 10-15min la temperatura camerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...