miercuri, 29 iunie 2011

Fursecuri domino cu ciocolata

De cateva zile Alex imi cere sa-i fac Codobelci, dar cum nu imi place sa ma repet si prefer sa incerc ceva nou, am compus niste fursecuri cu ciocolata.



INGREDIENTE ALUAT ALB:
50g ciocolata alba
15g unt
1 ou
esenta de vanilie
80g zahar pudra
200g faina (sitata)
1/2 lingurita praf de copt

INGREDIENTE ALUAT MARO:
100g ciocolata cu lapte/amaruie/menaj
30g unt
2 oua
150g zahar pudra
300g faina (sitata)
1 lingurita praf de copt

PREPARARE:
Ciocolata alba se topeste intr-o craticioara, impreuna cu untul, amestecand pana la topirea completa.
Oul se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana cand compozitia isi dubleaza volumul initial.
Se incorporeaza ciocolata topita in compozitia cu ou.
Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitia anterioara, rezultand o bila de aluat.
Acesta se refrigereaza pana cand este gata aluatul maroniu, aprox 30min.

Aluatul cu ciocolata cu lapte se prepara la fel cu cel anterior.
Aluatul alb se imparte in 4 bucati, din care, pe rand, cu degetele, se formeaza paralelipipede dreptunghice lungi.


Fiecare se imparte in 2 bucati.

Aluatul maro se imparte in 2 bucati, din care o jumatate se imparte in 4, la fel cum s-a procedat cu aluatul alb.
Din aluatul maro ramas se intinde o bucata in foaie subtire.
Se unge o portiune cu apa sau albus usor batut, iar pe aceasta se asaza o bucata de aluat alb, alaturi de o bucata de aluat maro.
Suprafata de sus a celor 2 bucati se unge si ea, iar deasupra se asaza alte doua bucati de aluat, astfel incat culorile sa alterneze.


Paralelipipedul obtinut se unge pe toate cele 3 laturi vizibile, apoi se infasoara in foaia de aluat maro.
Se taie surplusul de aluat si capetele inestetice.


Toate aceste resturi se vor amesteca si din ele se va intinde foaia ce va acoperi ultima bucata de aluat format.


Eu am ales sa fac fursecurile mici, cat sa muste copiii doar o data din ele, pe principiul "mai putine muscaturi, mai putine firmituri".
Cele 4 bucati de aluat formate se refrigereaza 30min.


Dupa refrigerare, aluatul va fi tare si nu se va deforma cand se vor taia fursecurile (1cm grosime).
Fursecurile se asaza in tava acoperita cu hartie de copt.
Eu le-am asezat in picioare, dar nu a fost o alegere inspirata, deoarece unele au cazut sau s-au deformat prea tare la copt. Data viitoare le voi aseza "pe spate".


Se coc 30min la temperatura medie, in cuptorul preincins. La jumatatea timpului se intoarce tava.

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...